Začimbe k ribam
Začimbe k ribam
Vse, kar ulovimo ali naberemo iz vode, je nežno. Po teksturi in po okusu. Zato pri pripravi upoštevajmo, da jih začinimo zelo zmerno.
Vse, kar ulovimo ali naberemo iz vode, je nežno. Po teksturi in po okusu. Zato pri pripravi upoštevajmo, da jih začinimo zelo zmerno. Pri ribah velja pravilo, da morajo plavati trikrat: v morju, olju in vinu. In že to jih naredi tako posebne in okusne. Pravzaprav so okusne že, če jih začinimo le s soljo, navajeni pa smo dodajati še limono, peteršilj in rožmarin. Potem pa se naše znanje običajno izpoje. Začimbe bodo prav prišle predvsem vsem, ki želijo okus ribjega mesa spremeniti …
Pri dodajanju začimbnih mešanic in posipov moramo biti zelo previdni, da ne uničimo okusa rib.
Poleg soli, limone in popra so pri pripravi rib ustrezna nekatera zelišča in začimbe, ki jih uporabimo ne glede na vrsto ribe. To so bazilika, lovorov list, kumina, drobnjak, koper, koromač, melisa, luštrek, majaron, meta, peteršilj.
Pri ribah na žaru in pečenih ribah omen...