Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Jezus na internetu?

Objava: 16. 05. 2015 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 13.05.2015 / 10:47

Jezus na internetu?

S prijateljem, navdušenim nad svetim Frančiškom, se včasih sprašujeva, ali bi Frančišek, če bi živel v sedanjem času, uporabljal facebook.
S prijateljem, navdušenim nad svetim Frančiškom, se včasih sprašujeva, ali bi Frančišek, če bi živel v sedanjem času, uporabljal facebook. On je prepričan, da ne bi, ker je le svetnik uboštva in nenavezanosti na stvari, sama pa ga prepričujem v nasprotno, konec koncev je že v svojem času uporabljal komunikacijska sredstva in v obdobju nepismenosti pisal pisma. In s tem zagovarjava tudi vsak svoj način uporabe interneta – on samo z elektronsko pošto, jaz pa ob njej še s facebook profilom, upravljanjem s spletnimi stranmi, možnostmi google driva … (pa sem še vedno daleč od najbolj aktivnih na spletu).

Letošnja nedelja sredstev družbenega obveščanja, ki je edina nedelja, ki jo je razglasil 2. vatikanski cerkveni zbor in jo praznujemo na nedeljo pred binkoštmi, je priložnost za razširjeno vprašanje: Kako pa bi danes ravnal Jezus? Bi uporabljal mobitel? Se pojavljal na televiziji, »srfal« po internetu?

Podoba Jezusa s slušalkami na glavi ali s prenosnikom...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh