Zelišča in začimbe k jagnjetini
Zelišča in začimbe k jagnjetini
Zelišča za jagnjetino so bazilika, kumina, koper, melisa, luštrekovo seme, majaron, meta, peteršilj, rožmarin, šetraj, timijan, koriander, kajenski poper, česen, melisa.
Zelišča za jagnjetino so bazilika, kumina, koper, melisa, luštrekovo seme, majaron, meta, peteršilj, rožmarin, šetraj, timijan, koriander, kajenski poper, česen, melisa.
Če jagnjetino kuhamo, lahko dodamo tudi cimet, muškatni orešček, lovor, brinove jagode, nageljnove žbice in korenasto zelenjavo.
Čas peke moramo prilagoditi velikosti in delu: pleče in rebra potrebujejo manj pečenja, stegno pa pečemo dalj časa.
Jagnječje meso solimo tik pred kuhanjem, pri pečenju na žaru šele po obračanju, kose za hitro pečenje in tanko narezane rezine pa šele potem, ko so gotovi.
Pravilno pripravljeno meso je polnega okusa in skoraj nikoli ni pusto!
Jagnječje meso lahko kuhamo, dušimo ali pečemo (na žaru, v ponvi ali v pečici). Priljubljen način je tudi pečenje »pod peko« v lončeni posodi v žerjavici ter pečenje celega jagenjčka na ražnju. J...