Iz pomladne narave v lonec
![Iz pomladne narave v lonec](/storage/app/media/Weekly/64/17/A13C7D69DA0B2DF8C1257E310040B3D1.jpg)
Iz pomladne narave v lonec
Naša dežela je tako raznolika, da je ponekod šele odlezel sneg, drugod pa že skoraj zorijo češnje.
![](/storage/app/media/Weekly/64/17/A13C7D69DA0B2DF8C1257E310040B3D1-1.jpg)
Naša dežela je tako raznolika, da je ponekod šele odlezel sneg, drugod pa že skoraj zorijo češnje. Na malo više ležečih krajih se v tem času navdušujemo nad regratom, koprivami, regačico, kislico, navadno zvezdico ali rogovilčkom. Na zeliščnem vrtu so pričele rasti meta, melisa, timijan, drobnjak, stoletna čebula, v pokritih gredah se je morda prebudilo samo zasejano seme kapucinke. Trajna rukola že hiti v višave, šparglji so pričeli rasti. V vrtu je veliko dela in ob toplih dneh nas užeja. Kako priročna so zelišča, da se malce osvežimo. Če sežemo v krošnje, lahko naberemo tudi kak list breze, lipe in bukve. Vse to nas malce nahrani. Če je žeja res huda, se sprehodimo do rabarbare, ki že sili v cvet.
Kako vse to zelenje po dežju kar puhti iz zemlje!
ZELIŠČNE PALAČINKE
5 poganjkov mladih kopriv
nekaj mladih poganjkov regačice (če na...