Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Izboljšajmo odnos do Romov

Objava: 18. 04. 2015 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 15.04.2015 / 12:33

Izboljšajmo odnos do Romov

Naše skupnosti prosimo, naj bodo vedno bolj odprte do Romov, ki so pogosto izključeni in živijo v revščini na robu družbe.

Vsak človek je ustvarjen po Božji podobi, ne glede na svoj jezik in kulturo. Takšno prepričanje zastopajo kristjani in Cerkve. Jezus Kristus nas je poklical, da vsem oznanjamo veselo novico, posebej ubogim in zapostavljenim. Naše skupnosti prosimo, naj bodo vedno bolj odprte do Romov, ki so pogosto izključeni in živijo v revščini na robu družbe.

Romom se je kljub številnim stiskam in težavam v zgodovini posrečilo, da so ohranili svojo bogato kulturo, ki zajema vrednote, kot so družinsko življenje, ljubezen do otrok, vera v Boga, spoštovanje umrlih in veselje do glasbe in plesa. Na to kulturo gledamo kot na dar Stvarnika: zasluži si spoštovanje in podporo.

Sedanje razmere so za preveč Romov v Evropi prehude. Glavne težave jim po vsej stari celini povzroča protiromska usmerjenost v besedi in dejanju, visoka brezposelnost, pomanjkanje izobrazbe in zaradi tega skrajno siromaštvo.

Obenem pa so v evropskih družbah tudi pozitivna stremljenja. Več mladih Romov štu...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh