Solate z jajci in šunko
Solate z jajci in šunko
V hladilniku imamo zagotovo še kak kos šunke pa kakšna pisanica se še tudi najde.
V hladilniku imamo zagotovo še kak kos šunke pa kakšna pisanica se še tudi najde. Narava se nezadržno prebuja, čeprav nas še opominja, da se mraz rad vrne. V vetrovnih dneh nas nič kaj ne vleče v vrt, a toliko že gremo na zrak, da naberemo koprive in stoletno čebulo, ki nam raste v vrtu.
Če nam je od kosila prejšnji dan ostalo kaj pire krompirja, pripravimo njoke z nekaj koščki šunke, šunko vdelamo v jajčne omlete z zelišči, primorske frtalje. Jajce je eno najbolj popolnih živil in odlična popotnica za nov dan je jajčna omleta z zelenjavo, ki smo jo dan prej nabrali okrog doma. Šunka je morda zaradi dodanih aditivov in večje vsebnosti soli živilo, ki ne sme biti naša stalnica, a zelo pripomore k okusu jedi. Nekaj koščkov v jedi nam menda res ne bo škodilo.
Najbolj preprosto pa bo, če velikonočne dobrote porabimo v solatah. Tu pa domišljija res ne pozna...