Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Družine ne damo!

Karlo Smodiš
Za vas piše:
Karlo Smodiš
Objava: 11. 04. 2015 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 10.04.2015 / 12:12

Družine ne damo!

Na praznik Gospodovega oznanjenja širše poznan kot materinski dan je papež Frančišek pozval k molitvi za družino in za sinodo o družini.

Na praznik Gospodovega oznanjenja širše poznan kot materinski dan je papež Frančišek pozval k molitvi za družino in za sinodo o družini. Nekaj dni prej je Koalicija Za otoka gre v rekordnih štirih dneh po »skrajšanem postopku« zbrala rekordnih 48.146 podpisov za razpis referenduma o noveli Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih. Istega dne je vlada z vladno večino pod taktirko opozicijske Združene levice prepovedala referendum. Celotno dogajanje se sedaj seli na ustavno sodišče in je pokazatelj demokratičnosti v Sloveniji.

»Družine ne damo!« je bilo večkrat slišati na zborovanjih, pri zbiranju podpisov in pogovorih. »Nimamo nič proti istospolno naravnanim osebam. Spoštujemo jih, a enako pričakujemo od njih.« Zakon med možem in ženo je edinstvena ustanova in je ne moremo razširjati na druge bolj ali manj podobne želje in sanje po skupnem bivanju. Zakon med možem in ženo in družina moža, žene in otrok si zaslužita posebno ustavno varstvo in skrb ter podporo ši...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh