Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vadba po porodu

Za vas piše:
David Celar
Objava: 21. 03. 2015 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 19.03.2015 / 14:22
Vadba po porodu

Vadba po porodu

Po porodu je želja sleherne mamice, da najhitreje izgubi odvečno maščobo in si povrne videz, ki ga je imela pred nosečnostjo.

Po porodu je želja sleherne mamice, da najhitreje izgubi odvečno maščobo in si povrne videz, ki ga je imela pred nosečnostjo. Vsekakor je videz pomemben, še bolj pomembno pa je, da mami uspe po napornem porodu kar najhitreje okrevati. Prvih šest tednov po porodu je čas za počitek in nikakor za intenzivno vadbo. V tem obdobju je telo najbolj občutljivo, zato se izogibajte prepihu, gospodinjskim opravilom, dvigovanju težkih stvari in nasploh poskrbite, da mož opravi čim več opravil namesto vas.

Vadba po porodu mora biti postopna in po načelu od znotraj na ven. To pomeni, da na začetku pričnete z vajami, ki krepijo mišice medeničnega dna (Keglove vaje) in notranje trebušne mišice. Nato nadaljujete z vadbo, ki vsebuje zahtevnejše vaje za stabilizacijo trupa. Priporočamo, da se posvetujete s strokovnjakom oz. zdravnikom, ki vam po znal svetovati o zahtevnosti izvajanja va...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh