Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Instant oglasi

Klemen Čeligoj
Za vas piše:
Klemen Čeligoj
Objava: 21. 03. 2015 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 18.03.2015 / 14:33

Instant oglasi

Ko je prijatelj prišel na obisk, je s sabo prinesel škatlo mafinov. Rekel je, da jih rad speče, ker pri tej sladici skorajda ni možnosti, da ne bi uspela.

    Ko je prijatelj prišel na obisk, je s sabo prinesel škatlo mafinov. Rekel je, da jih rad speče, ker pri tej sladici skorajda ni možnosti, da ne bi uspela. Sestavine preprosto zmešaš skupaj, jih daš v pekač in pečico – to je vse. Vsi navzoči smo se strinjali z njim. A pozneje sem spoznal, da se tudi priprava mafinov nekaterim očitno zdi prezahtevna.

    Listal sem oglase enega večjih trgovcev pri nas. Čisto tako, iz »firbca«. Kmalu sem začuden prebral: »Mešanica za peko mafinov«. Smo res tako nesposobni, da mora nekdo drug namesto nas »zmetati skupaj« sestavine za to preprosto slaščico? Razmišljal sem: Katera slaščica je še bolj preprosta za pripravo? Spomnil sem se na palačinke. Obrnil sem stran in se spet začudil: prodajajo tudi že pečene in v plastično embalažo zapakirane palačinke!? Mojo zgroženost je malce omilila misel, da jih morda kdo kupi za obrok, ko bo npr. na izletu v naravi (čeprav bi jih vseeno lahko sam prej spekel doma!), in tudi spomin, da sem tudi sam že...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh