Uporabni ostanki hrane
Uporabni ostanki hrane
Začnimo leto 2015 z upoštevanjem preprostega priporočila: Ne zavrzimo ostankov hrane! Raje jih uporabimo za pripravo okusih in zdravih jedi. Da bomo pri tem uspešni, upoštevajmo nekaj osnovnih napotkov.
Načrtujmo svoje nakupe. Raje kupujmo manjše količine živil, razen tistih, ki jih lahko hranimo dlje časa (suhe stročnice, moka, testenine ...). Kupimo to, kar potrebujemo, in ne vsega, kar nam ponujajo. Predvsem je pomembno, da imamo seznam živil, ki jih potrebujemo. Da bo vse skupaj laže, najprej naredimo jedilnik za ves teden. Upoštevajmo tudi akcijske ponudbe. Tako bomo tudi prispevali k našemu proračunu in obenem jedli zdravo in okusno. Potem preverimo, kaj vse že imamo, in naredimo seznam živil, ki jih bomo kupili. Pri nakupu se tega poskušajmo tudi držati.
Ne kupujmo, kadar smo lačni, kajti takrat bomo kupili več, kot potrebujemo. Če kupujemo naglo, se v nakupovalni košarici pogosto znajdejo tudi izdelki, ki jih v resnici n...