Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pustno cvrtje

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 01. 03. 2014 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 27.02.2014 / 11:09
Pustno cvrtje

Pustno cvrtje

Vsako leto sem v tem času v zadregi, ko ne vem, kaj bi cvrla. Kaj drugega bi jedli za pusta kot krofe, flancate in miške. Včasih so maškare dobile krofe. Tudi danes se to še zgodi. Da jih ne bi bilo preveč, je smiselno, da ocvremo še nekaj manjših. Iz čisto običajnega testa za krofe ali flancate. S preprostim posipom bodo krofki postali izredno mikavni. Zelo okusni so tudi naslednji dan, saj jih posip ščiti pred izsuševanjem.

Koliko receptov obstaja za krofe. Soseda mi je zadnjič prinesla skledo flancatov in kislo smetano, češ da jih bom ocvrla sama. In smetana mi je prav prišla. Sprva sem res nameravala ocvreti flancate, v naših koncih jim rečemo »lojtre«. Na koncu so nastali mini krofki in še običajni krofi.



OSNOVNO TESTO ZA KROFE IN FLANCATE

1,5 dl mlačnega mleka
2 žlici akacijevega medu (ali sladko...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh