Okusne in zdrave praznične solate
Okusne in zdrave praznične solate
Praznični jedilniki naj bodo razkošni v raznolikosti, ne v količinah. Ni razloga, da ne bi bili zdravi. Tradicionalne praznične jedi obogatimo s solatami. Tako bo praznična miza bogata, polna barv in okusov, s pridihom zdravega. To lahko dosežemo tudi z bolj skromnimi financami. K prazničnim pečenkam in drugim mesnim jedem se lepo podajo solate iz rdečega zelja pa tudi navadnega zelja. Ali pa se odločimo za rdečo peso. Zakaj se poleg čudovito obarvane solate iz rdečega zelja ali rdeče pese ne bi šopirila oranžna solata iz korenčka Surovega ali kuhanega. Pest mlade špinače, ki jo na policah trgovin dobimo še po dokaj dostopnih cenah, lahko kombiniramo z drugo zelenjavo in tako dobimo razkošne solate. Zelena solata (različne sorte) je vedno dobra izbira. Uporabimo tudi vloženo zelenjavo: pečeno papriko, vložene šalotke, gobe, kislo zelje ali papriko ... Svež paradižnik, svežo papriko in podobno uporabimo za okras. Uporabimo tudi sadje – sveže ali suho. Pri pripravi solat bodimo pogum...