Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Miklavževe dobrote

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 06. 12. 2014 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 05.12.2014 / 12:42
Miklavževe dobrote

Miklavževe dobrote

Kako vesel čas se prične z Miklavžem. Zunaj je mraz, v kuhinji prijetno toplo, kaj ko bi Miklavžu malo pomagali.


Kako vesel čas se prične z Miklavžem. Zunaj je mraz, v kuhinji prijetno toplo, kaj ko bi Miklavžu malo pomagali. Najlepše bo v otroški družbi. Če se lotimo medenjakov, bo sploh lepo, ker se bodo naučili potrpežljivosti, saj mora testo za medenjake stati. Poznamo tudi različice hitrih medenjakov. Kaj ni zanimivo, da začimbe dodajamo le medenjakom, ki najbolj pridejo do izraza v času, ko nas ovija hlad. Cimet, klinčki, ingver, kardamom, muškatni orešček, janeževa zvezda in ne nazadnje poper so grelne začimbe. Ogrevajo telo v zimskem času in prav je, da si jih bogato odmerjamo.

Kateri med bomo uporabili? Odvisno od naših želja. Manj arome imata cvetlični in akacijev med, tudi lipa ter regrat bosta prava. Kostanjev in tudi gozdni med pa sta bolj izrazita. Sami veste, kateri med boste uporabili za peko. Pravzaprav se nam dozdeva, da je grešno za peko uporabljati tako...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh