Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sojina zrna v kuhinji

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 29. 11. 2014 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 02.12.2014 / 14:50
Sojina zrna v kuhinji

Sojina zrna v kuhinji

oja je v zadnjih letih na zatožni klopi.


Soja je v zadnjih letih na zatožni klopi. Za to je več razlogov, verjetno pa je odločilni ta, da jo pridelujejo preveč nenaravno. Veliko je gensko pridelane, pa vendar jo kar mimogrede pojemo v čokoladah in napitkih. Zato je res priporočljivo, da poiščemo ekološko sojo. Z luščenjem soje je veliko dela, zato vsem, ki se tega lotevate, vse čestitke. Poznamo rumeno in črno soja.

Soja vsebuje vse esencialne aminokisline, ki jih telo samo ne more proizvajati, vsebuje pa tudi rastlinske hormone fitoestrogene, ki so v določenem odmerku koristni, če jih zaužijemo preveč, pa nam lahko škodijo. Soja vsebuje veliko železa, kalcija, vitaminov B-skupine in cinka. V 85 g kuhane soje je 10 g beljakovin. Pomaga zniževati holesterol, je dobra za srce, saj vsebuje maščobne kisline omega 3. Soja ima nizek glikemični indeks in je zelo hranljiva. Tudi s kulinarične plati je soja zan...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh