Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Poziv G 20: Skupaj za mir

Objava: 22. 11. 2014 / 23:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 19.11.2014 / 13:40

Poziv G 20: Skupaj za mir

Papež Frančišek je v sporočilu predsedniku avstralske vlade Tonyju Abbottu pred srečanjem predsednikov dvajsetih industrijsko najbolj razvitih držav od 15. do 16. novembra v Brisbanu udeležence pozval k sodelovanju za mir.

Papež Frančišek je v sporočilu predsedniku avstralske vlade Tonyju Abbottu pred srečanjem predsednikov dvajsetih industrijsko najbolj razvitih držav od 15. do 16. novembra v Brisbanu udeležence pozval k sodelovanju za mir in pravičnost. Opozoril jih je, da bi morali zaradi številnih sporov in siromaštva po svetu tesneje sodelovati. Obsodil je takšen svetovni gospodarski red, katerega edini cilj je dobiček in v katerem je človek le sredstvo za doseganje tega cilja. Svet s takim »načinom mišljenja, po katerem je človek na koncu zavržen, ne bo nikdar dosegel miru in pravičnosti,« je zapisal papež.

Spomnil je na to, da po svetu in tudi v državah G 20 številni ljudje trpijo zaradi lakote in brezposelnosti. »Skrajno velik delež mladih brez dela« in vse večje izrivanje ljudi iz družbe grozita, da bodo ti ljudje postali žrtve kriminalitete in terorizma. Neprestano ogrožanje okolja in neobrzdano porabništvo bosta imela hude posledice za svetovno gospodarstvo.

Papež Frančiš...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh