Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Postati boljša voditeljica

Objava: 22. 11. 2014 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 19.11.2014 / 14:37

Postati boljša voditeljica

Že nekaj let sem voditeljica različnih skupin. Zanima me, kako naj najprej poskrbim za svojo rast, da bi pri vodenih čim bolj prepoznavala, v čem so dobri in jim pomagala po poti dozorevanja?

    Že nekaj let sem voditeljica različnih skupin. Zanima me, kako naj najprej poskrbim za svojo rast, da bi pri vodenih čim bolj prepoznavala, v čem so dobri in jim pomagala po poti dozorevanja? (Vanja)

    Vesel sem, da si si upala zadati takšen izziv, ki ni lahek, je pa nadvse »bombastičen«, če si pripravljena stopiti na to pot. Super je, da že razumeš, da mladim ne moreš pomagati, če najprej ne pomagaš oziroma ne usposobiš same sebe. To pot bom skušal orisati v kratkih korakih, vedi pa, da noben še tako dober odgovor ne bo mogel nikoli zaobjeti tebe in tvoje poti dozorevanja v polnosti, vsi so samo smernice, ki bodo, upam, pomagale tebi, da čim bolj uporabiš voditeljske sposobnosti.

    Temeljita refleksija: Prvi korak je, da se najprej postaviš pred ogledalo in temeljito premisliš o svojem življenju: Kaj delaš, kaj imaš rada, zakaj si sploh voditejica? Toplo ti priporočam, da opraviš tudi temeljit pogovor z duhovnim spremljevalcem ali duhovnikom, ki mu zares zaupaš....

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh