Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Hitrejše pojasnjevanje zlorab

Objava: 22. 11. 2014 / 23:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 19.11.2014 / 13:41

Hitrejše pojasnjevanje zlorab

Papež Frančišek je pri Kongregaciji za nauk vere ustanovil nov kolegij kardinalov in škofov, ki naj bi pospešil preiskavo primerov zlorab in drugih hudih prestopkov.

Papež Frančišek je pri Kongregaciji za nauk vere ustanovil nov kolegij kardinalov in škofov, ki naj bi pospešil preiskavo primerov zlorab in drugih hudih prestopkov. Kolegij bo štel sedem članov, preverjal pa naj bi ugovore zoper odločitve omenjene kongregacije v hudih prestopkih. Zanje je od leta 2001 pristojna Kongregacija za nauk vere, k te vrste prestopkom pa poleg spolnih odnosov z mladoletnimi osebami spada tudi kršitev spovedne molčečnosti. Tedaj je posebej ZDA zajel pravi val postopkov zoper duhovnike, kar je močno obremenilo Cerkev. Prefekt Kongregacije za nauk vere kardinal Joseph Ratzinger, poznejši papež Benedikt XVI., se je odločil, da bo odločno ukrepal, da bi v Cerkvi razčistili omenjena kazniva dejanja in kaznovali storilce.

Novi kolegij naj bi razbremenil kardinale Kongregacije za nauk vere. V Rim vsak mesec prispejo štirje ali pet primerov, in to močno obremenjuje delo kardinalov, je povedal tiskovni predstavnik Svetega sedeža, ko je pojasnjeval, zakaj so...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh