Brezmesno kosilo
Brezmesno kosilo
Imate kdaj goste, ki so vegetarijanci, pa ne veste, kaj bi jim postregli?
Imate kdaj goste, ki so vegetarijanci, pa ne veste, kaj bi jim postregli? Seveda meso nadomestijo stročnice, jajca, sojin sir tofu in še kaj. Vse to vsebuje beljakovine, vendar ne oponaša teksture mesa. Če bi radi postregli z nečim, kar bo ustrezalo tako vsejedcem kot vegetarijancem, postrezite s sojinimi koščki. To je soja, ki jo skuhajo in obdelajo tako, da se oblikujejo manjši ali večji koščki, veliki kot zrezek, grobo narezani ali celo kot mleto meso. Izdelek posušijo in takega kupimo.
Koščke oživimo tako, da jih za 10 minut potopimo v vrelo vodo, še bolje juho. Odcedimo jih in nato uporabimo enako kot meso. Iz izkušenj lahko povem, da so jedi s sojinimi koščki okusnejše, če jih pogrejemo, saj se koščki navzamejo okusa omake, v kateri jih skuhamo.
SOJINI KOŠČKI V SMETANOVI OMAKI Z GOBJIM PRAHOM
100 g sojinih koščkov
pol l vrele...