Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Azijska listna zelenjava in riž

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 25. 10. 2014 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 27.10.2014 / 14:26
Azijska listna zelenjava in riž

Azijska listna zelenjava in riž

Tokrat se odpravljamo v Azijo. No, riž raste tudi v Italiji, a ga imamo za azijsko živilo.


Tokrat se odpravljamo v Azijo. No, riž raste tudi v Italiji, a ga imamo za azijsko živilo. Že davno tega se je uveljavil v naši prehrani. Lahko je prebavljiv in hitro kuhan. Ves riž na policah trgovin je oluščen, večina tudi obrušenega. Če želite užiti vse, kar je Stvarnik z rižem ponudil, pa izberite neobrušen riž. Marsikoga moti, ker med kuhanjem malce razpade, zato raje uporabimo riževo moko. Če imamo doma mlin za žita, jo bomo zmleli doma. Saj vemo, da v obliki zrna žito najbolje ohranja vsa hranila. Ponujamo vam dvoje receptov z riževo moko. To je velik plus za vse, ki ne smejo ali nočejo uživati glutena, lepka, ki je v vseh žitih razen v ajdi, koruzi in rižu.

Tu je še drug prišlek iz Azije: štiri vrste listne zelenjave, ki jih združene v eno semensko vrečko ponujajo pod imenom azijska listna mešanica. Če imate doma rastlinjak ali zaprto teraso, lahko te ra...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh