Enolončnica
Enolončnica
Kupite kdaj cele piščance, jih lepo razrežite ter shranite po vrečkah v zamrzovalnik.
Kupite kdaj cele piščance, jih lepo razrežite ter shranite po vrečkah v zamrzovalnik. Tako vam ne bo treba vsak dan sproti v trgovino po meso. Ni kaj, dober občutek je, ko veš, da imaš pod streho nekaj zaloge. Ponekod se rado zgodi, da hitro poidejo prsa, pri drugih pa krače. Kako smo si različni. Če se dogaja prvo, bomo krače porabili v juhah, ki nas bodo pogrele tudi v dneh, ko ne sije sonce.
PIŠČANČJA ENOLONČNICA
2 žlici oljenega olja
2–4 (odvisno od velikosti) cele piščančje noge
sol
poper
1 velika čebula
4 korenčki
3 stebla stebelne zelene ali kos gomoljne zelene
4 stroki česna
5 lovorovih listov
2 lista luštreka
peteršilj
široki jajčni rezanci ali krpice, lahko tudi zdrobovi cmočki
Visoko posodo z oljem postavimo na štedilnik. Kose piščanca popivnamo s papirnato brisačko. Če je...