Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Enolončnica

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 18. 10. 2014 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 17.10.2014 / 12:21
Enolončnica

Enolončnica

Kupite kdaj cele piščance, jih lepo razrežite ter shranite po vrečkah v zamrzovalnik.


Kupite kdaj cele piščance, jih lepo razrežite ter shranite po vrečkah v zamrzovalnik. Tako vam ne bo treba vsak dan sproti v trgovino po meso. Ni kaj, dober občutek je, ko veš, da imaš pod streho nekaj zaloge. Ponekod se rado zgodi, da hitro poidejo prsa, pri drugih pa krače. Kako smo si različni. Če se dogaja prvo, bomo krače porabili v juhah, ki nas bodo pogrele tudi v dneh, ko ne sije sonce.

PIŠČANČJA ENOLONČNICA

2 žlici oljenega olja
2–4 (odvisno od velikosti) cele piščančje noge
sol
poper
1 velika čebula
4 korenčki
3 stebla stebelne zelene ali kos gomoljne zelene
4 stroki česna
5 lovorovih listov
2 lista luštreka
peteršilj
široki jajčni rezanci ali krpice, lahko tudi zdrobovi cmočki

Visoko posodo z oljem postavimo na štedilnik. Kose piščanca popivnamo s papirnato brisačko. Če je...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh