Jesenske bučne pite
Jesenske bučne pite
Jesenske buče so se kar prijele, celo na policah v trgovinah žarijo buče hokaido.
Jesenske buče so se kar prijele, celo na policah v trgovinah žarijo buče hokaido. Upam, da vam jih je uspelo pridelati. Kremno juho že znate skuhati, popečete jih v pečici ali na ponvi kot krompir, morda ste jih vložili kot kumarice. Kaj pa bučne pite? Tokrat vam ponujamo slane in sladke.
Z bučami se ujamejo vsa listna zelišča iz našega vrta, pa še ingver, poper, čili, kari, muškatni orešček, limona, kis. Sladke začimbe za buče pa so cimet, kardamom, rum, vanilja. Pri bučni kuhariji moramo upoštevati, da bodo kuhane ali pečene buče vedno potegnile na sladko. Če tega ne želimo, jih začinimo z malo limoninega soka, kisa ali kisle smetane.
SLANA BUČNA PITA
Testo:
275 g pirine polnovredne moke (lahko tudi bele pšenične)
Ľ žliCe soli
˝ dl (50 ml) oljčnega olja
1 ľ dl (175 ml) vode
Nadev:
50...