Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Polnjene paprike

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 20. 09. 2014 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 23.09.2014 / 12:13
Polnjene paprike

Polnjene paprike



O paradižnikih letos raje ne bomo pisali, saj jih, razen če nam uspevajo v rastlinjaku, nimamo na voljo. Paprike pa morda imamo. Morda ne velikih, a tudi majhne lahko uporabljamo. Poznan strokovnjak Dario Cortese pravi, da so nezrele paprike težko prebavljive. Roko na srce, v naših vrtovih se le redko katera paprika prebarva iz zelene v rdečo ali iz rumene v oranžno. Rastna sezona je kratka, sadik pa imamo premalo, da bi plodove puščali dolgo na grmičku. Tu in tam pa kakšno papriko tudi kupimo, npr. rdečo mesnato in koničasto sladko papriko. In paprike vseh oblik in barv lahko polnimo. Zagotovo so najlepše polnjene paprike babure, saj jim odstranimo samo peščišče in že so pripravljene za polnjenje.

Lahko pa polnimo tudi podolgovate paprike: obrnemo jih navzdol z ravnim delom. Odrežemo jim del vrhnjega dela, podobno kot bi odprli ribjo konzervo. Pokrovček lahko...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh