Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kaj pa ti sikaš?!

Za vas piše:
Marija Mezeg
Objava: 06. 09. 2014 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 08.09.2014 / 11:52

Kaj pa ti sikaš?!

Zagotovo se spomniš kakšnega dogodka, ko si v družbi prijateljev izrazil svoje mnenje o neki stvari, pa si naletel na odziv, ki te je negativno presenetil.


    Spomnim se pogovora skupine petih srednješolk, ki so na nabito polni postaji čakale na mestni avtobus. Iz njihovega pogovora sem razbrala, da so se odločile, da bodo prvi dve uri matematike »prešpricale« in ta čas preživele na kavi v bližnjem baru. Vse, razen ene so bile navdušene nad predlogom, ki ga je izrazilo vodilno dekle v skupini. Ko je rekla, da nima namena »prešpricati« dveh ur matematike, ker ima pri tem predmetu že tako težave, so preostala dekleta utihnila ter se spogledala med seboj. »Vodja« pa je sošolko nadrla, da mora, če si želi biti del njene skupine, prenehati »sikati nazaj« in upoštevati njena navodila. Dekle je po teh besedah utihnilo ter se kasneje najverjetneje podredilo njeni volji.

    Ko sem to videla, sem pomislila na to, kaj vse smo mladi pripravljeni storiti za to, da bi nas vrstniki sprejeli medse. Ali se znamo postaviti zase, kadar je to potrebno?

    Ali znamo reči ne in odločno zagovarjati svoja stališča? Ali zgolj pustimo, da n...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh