Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Trije kruhki

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 30. 08. 2014 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 29.08.2014 / 09:24
Trije kruhki

Trije kruhki

Glede na vreme je prav prijetno, če pečemo v pečici in ogrejemo kuhinjo.

Glede na vreme je prav prijetno, če pečemo v pečici in ogrejemo kuhinjo. Že zdavnaj sem prejela prošnjo, naj objavimo kak recept s kruhom brez kvasa. Tokratni recept je drugačen od osnovnega le zaradi dodatka kvinoje. Dodali smo preprost recept za kruh za posebne priložnosti. Z ajdovo kašo in makom. Če boste v teh dneh pripravljali gobe z ajdovo kašo, je nekaj žlic prihranite za ta okusni kruh. Tretji recept za kruh je podoben pospravljanju po predalu, ko zmešamo, kar pač ostane. Njegova posebnost so konopljina semena.

PIRIN KRUH S KVINOJO IN OLJNIMI SEMENI



80 g kvinojine moke
270 g pirine moke
zravnana žlička soli
zravnana žlička sode bikarbone
25 g bučnih semen
25 g sončničnih semen
15 g lanenih semen
300 ml sirotke ali radenske
olje za pekač

Najprej zmešamo suhe sestavine, kvinojino in pirino moko, s...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh