Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pita in ušesca

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 09. 08. 2014 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 07.08.2014 / 13:28
Pita in ušesca

Pita in ušesca

Kaj imata ta dva recepta skupnega? Za oba potrebujemo en zavitek listnatega testa.


Kaj imata ta dva recepta skupnega? Za oba potrebujemo en zavitek listnatega testa. Saj vemo, če kupimo zamrznjeno listnato testo, dobimo v paketu dve plošči. Če recept zahteva eno ploščo, je treba preostalo zaviti tako, da se v zamrzovalniku ne izsuši. Ker pečico s peko ogrejemo, je zelo prav, če toploto izkoristimo še za kaj, recimo za preprosto pecivo ali domač kruh. Če imamo pri roki listnato testo, je pot do gotovega izdelka res kratka. Poleti, ko imamo toliko početi, nam to pride zelo prav.

Testo resda vsebuje precej maščobe, in to v obliki margarine, ki je marsikdo ne uživa. Če imamo težave s presnovo maščob, se morda raje odločimo za kako drugo testo. Zamisel za tokratna recepta se je ponudila ob nedeljski peki zavitka. Mame rade ustrežemo in skupaj s hčerko in sosedovim fantičem smo pripravili štiri zavitke. Eno kačo zavitka iz skute, eno iz skute z boro...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh