Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Trajnice v senci

Za vas piše:
Bernarda Strgar Schulz
Objava: 02. 08. 2014 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 01.08.2014 / 13:48
Trajnice v senci

Trajnice v senci

Senca v vrtu je zelo dobrodošla. Zlasti v poletnih mesecih se razveselimo vsake veje večjega drevesa ali grma, ki nas ščiti pred vročim poletnim soncem.

Senca v vrtu je zelo dobrodošla. Zlasti v poletnih mesecih se razveselimo vsake veje večjega drevesa ali grma, ki nas ščiti pred vročim poletnim soncem. Vendar zaščita pred poletnim soncem ni edino, zaradi česar bi v vsakem vrtu morali najti senčne prostore. V senci namreč uspeva množica prelepih trajnic, ki s svojo pojavnostjo obogatijo vsak vrt in razveseljujejo njihove lastnike ter obiskovalce.

Trajnice, ki uspevajo v senci, ponavadi nimajo tako barvitih cvetov kot tiste, ki rastejo na soncu. Poleg tega so cvetovi velikokrat manjši. V senci pa lepo število trajnic gojimo predvsem zaradi barvitih in različno oblikovanih listov ter zanimive oblike rasti. Kombiniramo lahko rdečkaste liste hojher, Heuchera sp., z zelenimi suličastimi listi šaša, Carex sp., z drobno deljenimi sivkastimi listi, ki izraščajo iz vijoličnega stebla pri praproti, ki se imenuje japonska podborka, Athyrium nipponicum 'Pictum', in za nameček še z velikimi listi hoste, Hosta s...

Preberi tudi

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh