Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V petih letih v kalifatu?

Objava: 26. 07. 2014 / 22:00
Čas branja: 8 minut
Nazadnje Posodobljeno: 25.07.2014 / 11:21

V petih letih v kalifatu?

Podobno kot se zdaj džihadisti predstavljajo za tiste, ki bodo izboljšali svet, so delali fašisti, nacionalsocialisti in komunisti.
Džihadski teroristi, ki so si podredili širna področja Iraka in Sirije, so ob začetku ramadana (29. junija) razglasili kalifat. Ta naj bi v petih letih zavzel vsa ozemlja, kamor je kdaj stopila muslimanska noga od Inda do Atlantika, od Jemna do Slovenije. Ker so nas džihadisti vključili v svoje račune, ni odveč, če vemo kaj več: o kalifatu, o možnostih, da nas za komunistično strahovlado v prihodnje zatira in mori še kalifatska, in o tem, kaj storiti, da se to ne zgodi.

Pod Alahovim oz. Mohamedovim namestnikom

Vsaka skupnost idealizira svoje začetke in se vrača k njim, ko se znajde v krizi, da bi se prenovila v prvotnem duhu. Tako se npr. pri nas demokrati sklicujejo na osamosvojitvene čase in vrednote, njihovi nasprotniki pa na revolucijo in radikalno likvidacijo drugače mislečih; kristjani se zgledujemo po Jezusu in prvi Cerkvi, v kateri naj bi bili vsi enaki in imeli vse skupno, muslimanom pa je vzornik poslanec Mohamed s svojo umo (skupnostjo)...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh