Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Slaba vidljivost

Brane Senegačnik
Za vas piše:
Brane Senegačnik
Objava: 26. 07. 2014 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 25.07.2014 / 09:21

Slaba vidljivost

Škandalozni, politično motivirani sodni proces v zadevi Patria je zelo jasno pokazal, kaj je pravzaprav sodobna slovenska družba.

Škandalozni, politično motivirani sodni proces v zadevi Patria je zelo jasno pokazal, kaj je pravzaprav sodobna slovenska družba. Pokazal je (v obliki volilnega izida), da se tu izplača delati krivico. Pokazal je, da se tu ne ve, koliko je ura. Pokazal je, da ta družba v nekem zelo pomembnem smislu sploh ne obstaja: ker je ne povezuje ne vedenje o ključnih zgodovinskih dejstvih ne temeljni etični konsenz.

Vse to ni nič novega: bilo je opaženo in opisano že zdavnaj, ob različnih pojavih v kratki zgodovini slovenske samostojnosti, pokazano z nazornimi primeri in jasno argumentirano, a so bila vsa opozorila zaman. Bila so družbeno neslišna in zato tako rekoč niso obstajala. Niso bila del realnosti in zato je veljalo za nenormalno ozirati se nanje. Mogoče, celo verjetno, da se tudi tele vrstice normalnim, strpnim, sredinskim – in kar je še teh lepih medijskih besed – volivcem zdijo samo nov prispevek k slovenski blaznosti. Toda malokdo bo zanikal, da je družbeno stanje slabo,...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh