Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Znak svetovnega dneva mladih

Objava: 19. 07. 2014 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 17.07.2014 / 09:38

Znak svetovnega dneva mladih

V Krakovu, kraju svetovnega dneva mladih (SDM) od 26. do 31. julija 2016, so 3. julija predstavili logotip omenjenega velikega dogodka, na katerem pričakujejo tudi papeža Frančiška.

V Krakovu, kraju svetovnega dneva mladih (SDM) od 26. do 31. julija 2016, so 3. julija predstavili logotip omenjenega velikega dogodka, na katerem pričakujejo tudi papeža Frančiška. Zasnovala ga je 28-letna grafična oblikovalka Monika Rybczynska iz Ostrzeszowa, na njem pa je upodobljen zlat križ z modrimi in rdečimi iskrami božjega usmiljenja pred obrisi Poljske. Znak predstavlja Kristusa in temo božjega usmiljenja, o kateri bo beseda na velikem srečanju mladih, katerega geslo bo Blagor usmiljenim, zakaj ti bodo usmiljenje dosegli. Modra in rdeča barva opozarjata na vodo in kri križanega Kristusa pa tudi na krakovski mestni grb; rumeni krog pa kaže na zemljepisni položaj Krakova in simbolizira mlade.

Kardinal Dziwisz je pri predstavitvi znaka SDM spregovoril tudi o uradni molitvi. Ta se začenja s prošnjo »usmiljenemu Očetu«, ki jo je izrazil papež Janez Pavel II. leta 2002 v svojem nagovoru ob obisku v Krakovu. Udeleženci bodo Boga prosili, naj bo usmiljen do mladih; da na...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh