Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Murska Sobota

Objava: 05. 07. 2014 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 08.07.2014 / 13:16
Murska Sobota

Murska Sobota



Četrtek, 12. junija, je bil za judovsko skupnost prav poseben dan. V Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota je bila predstavitev knjige Bojana Zadravca Za mizo s prekmurskimi Židi – kuharica po svetopisemskih pravilih. Bojan Zadravec je doma iz Lipe, župnija Turnišče. Predstavitev je vodil mag. Franc Kuzmič. Avtor je knjigo ob 70-obletnici deportacije prekmurskih Judov v Auschwitz posvetil vsem Judom, ki so kdajkoli živeli na Slovenskem. Knjiga je zbirka kuharskih receptov, po katerih so prekmurski Judje pripravljali hrano, nekateri recepti so še iz Jezusovih časov, morda tudi iz Mojzesovih. Avtor piše tudi o receptih in prehrani današnjega Izraela.

V knjigi niso samo recepti, temveč je tudi širše prikazana židovska kultura. Opisan je koledar in judovski prazniki, ki imajo velik vpliv na prehrano. Knjiga je bogato fotografsko opremljena. Uvod v knjigo...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh