Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Mlad krompir

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 21. 06. 2014 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 27.06.2014 / 10:49
Mlad krompir

Mlad krompir

Letos pa je krompirjevo leto. Zanimivo, kako narava uravnava rast. Lani je bilo vse zrelo kasneje, letos prehiteva. Kar verjeti ne moremo, da je že čas, da izkopljemo krompir. In letos ga je veliko! Zaenkrat je zdrav in to nas zelo veseli. Kaj je bolj slastno od mladega pečenega krompirja, ki se v ustih kar topi? Morda krompir, pečen skupaj z mladim korenčkom, čebulo, bučko in kosom mesa? Dve zamisli za kosilo z mladim krompirjem iz ene posode smo vam namenili v tem tednu.



Kakšne barve krompir imate? Z belim, rumenim mesom, rdečo ali rjavo kožico? Saj ni pomembno, važno je, da mladega ne lupite, saj se tik pod kožico nalagajo minerali in vitamini.

Moknatost krompirja je odvisna od gostote krompirja in količine vode, ki jo sprejme med kuhanjem. Lepljiv krompir vsebuje več prostega škroba. Tak je tudi mlad krompir, zato ga nikoli ne kuhamo, pač pa peč...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh