Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kakšne skrbi tarejo kristjane v Sveti deželi?

Objava: 24. 05. 2014 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 21.05.2014 / 09:56

Kakšne skrbi tarejo kristjane v Sveti deželi?

V Sveti deželi živi danes približno pol milijona kristjanov. Mnoge šokira podatek, da danes veliko kristjanov, ki imajo tam korenine, živi v Ameriki ali Evropi.

V Sveti deželi živi danes približno pol milijona kristjanov. Mnoge šokira podatek, da danes veliko kristjanov, ki imajo tam korenine, živi v Ameriki ali Evropi. Teh je več kot milijon. Če prištejemo še vse arabske države oziroma Bližnji in Srednji vzhod, jih je verjetno celo do deset milijonov.

Po podatkih patriarhalnega vikarja hebrejsko govorečih katoličanov v Sveti deželi, jezuita p. Davida Neuhausa, je danes tam okrog 200.000 preseljencev zaradi dela in 55.000 iskalcev zatočišča, večina v obeh velikih skupinah so kristjani. Kristjanov domačinov je okrog 160.000, v Palestini in Jordaniji pa skupaj okrog 100.000.

Jeruzalemski patriarhalni vikar, pomožni škof William Shomali, je povedal, da se število arabskih kristjanov že desetletja zmanjšuje. Ti, ki ostajajo, se srečujejo z velikimi izzivi. Njihov najpomembnejši cilj je, da bi lahko kot kristjani ostali svobodni in enakopravni državljani znotraj judovske oziroma muslimanske večinske skupnosti, bili »ponosni na...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh