Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Domača vas v Kranju

Objava: 07. 12. 2013 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 08.05.2014 / 09:44
Domača vas v Kranju

Domača vas v Kranju

Na ulici Mirka Vadnova 9 v Kranju (v bližini podjetij Gorenjski tisk in Elektro Gorenjska) že dve leti in pol deluje Domača vas. To je pokrita tržnica, ki na enem mestu združuje ponudbo več kot stotih slovenskih proizvajalcev hrane, obleke in drugih izdelkov.


V minulih letih so naše trgovine preplavili tuji izdelki in nizke cene. Kitajski čevlji in igrače so na voljo za drobiž, sredi zime si lahko privoščimo češnje iz Čila in jagode iz Španije. Čudovito! A začetno navdušenje že popušča. Ker so poceni čevljem že ob prvem dežju razpadli podplati, ker so se igrače polomile, ko jih je otrok prvič grdo pogledal, in ker počasi postaja jasno, da nakup sadja iz več kot 10.000 kilometrov oddaljenih krajev na drugem koncu sveta ni najbolj smiseln, ko pa lahko v sosednji vasi kupimo domača jabolka.

Domači izdelki in pridelki so znova postali cenjeni, zato po večjih krajih rastejo trgovine in tržnice, kjer jih lahko kupimo. Na ulici Mirka Vadnova 9 v Kranju (v bližini podjetij Gorenjski tisk in Elektro Gorenjska) že dve leti in pol deluje Domača vas. To je pokrita tržnica, ki na enem mestu združuje ponudbo več kot stotih slove...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh