Rabarbara za majski piknik
Rabarbara za majski piknik
Ste povabljeni na piknik in bi radi nekaj prispevali? Ali pa imate v vrtu rabarbaro, pa ne veste, kaj bi z njo? Zagotovo rabarbara lahko počaka toliko, da dozorijo jagode in jo nato mešate v jagodni marmeladi, ki ji za polnilo dodajamo rabarbaro, pa nihče ne bo vedel za kombinacijo. Tokrat vam ponujamo dva zelo preprosta recepta, pa vendarle zanimiva in malce drugačna. Pito in solato z rabarbaro.
RABARBARINA PITA Z BELJAKOVO MREŽO
Krhko testo:
300 g polnovredne (ali bele) pšenične ali pirine moke
3 rumenjaki
150 g masla
100 g sladkorja
malo vanilje v prahu ali vaniljev sladkor
voda po potrebi
ščep soli
Nadev:
700 g rabarbare, olupljene in narezane na 1 cm debele rezine
2 dl vode
1 dl riža za rižoto
ščepec soli
3 žlice akacijevega medu ali sladkorja