Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Okusni in zdravi domači namazi

Objava: 03. 05. 2014 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 12.05.2014 / 11:20

Okusni in zdravi domači namazi

Zakaj naše vsakdanje prehrane ne bi popestrili in obogatili z doma narejenimi namazi?

Zakaj naše vsakdanje prehrane ne bi popestrili in obogatili z doma narejenimi namazi? Zakaj? Zato, da ne bodo vsebovali zdravju neprijaznih maščob, dodatkov ter veliko soli ali sladkorja. Takšni namazi vsebujejo zdravju prijazne nenasičene rastlinske maščobe, beljakovine, minerale, vitamine, vlaknine … Namazani na polnovreden kruh so vsekakor del zdravega obroka. Če kruhke obložimo še z zelenjavo in/ali sadjem, je to zadetek v polno. Namaze lahko naredimo iz zelenjave, skute, stročnic, oreškov, gob, oliv, rib, sadja … Z malo domišljije lahko ustvarimo prave kulinarične užitke. Prilagajamo jih lahko sezoni, priložnosti ali preprosto uporabimo živila, ki jih drugače mogoče sploh ne bi (na primer ostanek kuhanega fižola). Osnovna maščoba, ki jo bomo dodali namazu, naj bo ekstra deviško oljčno olje ali bučno olje. Lahko uporabimo tudi laneno olje, orehovo olje, »maslo» iz oreškov ali celo pretlačen avokado. »Maslo« iz oreškov pripravimo tako, da v električnem mešalniku mešamo mandlje, o...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh