Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Če hočeš kakovost, moraš biti zahteven

Andrej Praznik
Za vas piše:
Andrej Praznik
Objava: 12. 04. 2014 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 21.07.2014 / 08:34
Če hočeš kakovost, moraš biti zahteven

Če hočeš kakovost, moraš biti zahteven

Na kmetiji Lovrečič v Padni pridelujejo vsega po malem

Na kmetiji Lovrečič v Padni pridelujejo vsega po malem



V zahodnem delu Šavrinskega gričevja, visoko nad cesto Koper–Dragonja, leži vas Padna. Hiše se na vrhu griča stiskajo k podružnični cerkvi sv. Blaža, pod njimi rastejo na pobočjih oljke. Tudi na kmetiji Lovrečič je vse v znamenju oljk, čeprav imajo tudi sadje, povrtnine in zelenjavo. V hiši je na eni steni oljčna palma (oljčne veje, spletene v krog s križem), ki jo je za cvetno nedeljo naredila gospa Vilma, na drugi stani je uokvirjeno priznanje zlata oljčna vejica, na mizi pa ob kruhu, siru in salami počivata beli posodici z oljčnim oljem.

»Oljčnike so imeli že naši predniki. Mi jih nismo zapustili, ampak smo jih vedno obdelovali, v novejšem času pa smo jih vzeli še nekaj v zakup,« pravi Valerij. »Večinoma imamo sorto istrska belica, ki je tukaj avtohtona, nekaj je tudi buge. Istrska belica je k...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh