Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Postne enolončnice

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 22. 03. 2014 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 20.03.2014 / 13:50
Postne enolončnice

Postne enolončnice

Po sokovih in čajih so na vrsti juhe. Če se postite, boste pripravili juhe iz tokratnega recepta brez žit, torej zakuh. Sicer pa so te jedi na žlico naravnane tako, da počistimo domače shrambe in se po nekaj sestavin odpravimo v naravo ali na vrt. Morda imate v vrtu še brstični ohrovt ali listnati ohrovt, če ne, kupite glavico zelja. Plevel že dobro raste, navadno zvezdico s pridom poberemo. Je mehka in nežna, tako da jo lahko pripravimo tudi v presnih smutijih, ki so obnoreli svet. V tem času se spomnimo na kislico: prav tako jo jejmo raje surovo kot kuhano, saj tako kot špinača in rabarbara vsebuje oksalno kislino, ki se ob kuhanju spremeni v oksalate, ki pri pogostem uživanju povzroča nalaganje kristalov v telesu. Potrudimo se, da v tem času uživamo tudi regrat, ki je najboljši čistilec telesa, kar nam prav pride v času pomladanske utrujenosti.



JUHA IZ NAVADNE ZVEZDICE, KOPRIV IN PROSA

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh