DOMAČI TORTELINI – počitniška kuharija
DOMAČI TORTELINI – počitniška kuharija
TESTO
V mešanik ali na delovno površino stresemo izbrano moko, vdelamo jamico, dodamo jajca in po želji vodo, olje in morebitne dodatke za barvo. Vse sestavine najprej zmešamo v kašo, po potrebi dodamo še jajce ali rumenjak ali malo olja in vgnetemo voljno, a precej trdo testo.
Testo ročno gnetemo 8 minut, v mešalniku pa do dve minuti, da se gluten v moki prične sproščati in povzroči, da je testo gladko.
Testo zavijemo v folijo za živila. Pusti
OSNOVNO REZANČNO TESTO
400 g moke
4 jajca
1 rumenjak
POLNOVREDNO TESTO
400 g polnovredne pirine moke
3 jajca
2–3 žlice vode
1 žlica oljčnega olja
TESTO Z AJDOVO MOKO BREZ JAJC
200 g ajdove moke
200 g polnovredne pirine moke
125 ml vode
1 žlička moke guar
1 žlica oljčnega olja
OBLIKOVANJE TORTELINOV
Če imamo doma pozabljen strojček za izdelavo testenin...