RIBE - zdrave, okusne in preproste za pripravo
RIBE - zdrave, okusne in preproste za pripravo
BRANCIN Z ZELENJAVO IZ PEČICE – odlično, preprosto in hitro pripravljeno nedeljsko kosilo
3 stroki česna (neolupljeni)
1 kg krompirja (olupljenega in narezanega na kose)
oljčno olje
pol kg buče, lahko tudi korenja (očiščenega in narezanega na kose)
pol kg brstičnega ohrovta (očiščenega)
1 čebula (olupljena in narezana na pol centimetra široke obročke)
sol
1 žlička karija ali pol žličke kurkume, četrt žličke kumina (orientalske kumine) in malo mletega čilija (kajenski poper)
4 brancini ali druge ribe po 300 do 500 g
sveže mlet poper
Za preliv:
1 žlica sesekljanega peteršilja
2 žlici pinjol
1 strok česna (očiščenega in drobno sesekljanega)
1 žlica limoninega soka
2 žlici oljčnega olja
Vse sestavine za preliv zmešamo.
Krompir zmešamo z oljem, stresemo v pekač, enakomerno porazdelimo in pečemo pri 220 °C 20 minut....
3 stroki česna (neolupljeni)
1 kg krompirja (olupljenega in narezanega na kose)
oljčno olje
pol kg buče, lahko tudi korenja (očiščenega in narezanega na kose)
pol kg brstičnega ohrovta (očiščenega)
1 čebula (olupljena in narezana na pol centimetra široke obročke)
sol
1 žlička karija ali pol žličke kurkume, četrt žličke kumina (orientalske kumine) in malo mletega čilija (kajenski poper)
4 brancini ali druge ribe po 300 do 500 g
sveže mlet poper
Za preliv:
1 žlica sesekljanega peteršilja
2 žlici pinjol
1 strok česna (očiščenega in drobno sesekljanega)
1 žlica limoninega soka
2 žlici oljčnega olja
Vse sestavine za preliv zmešamo.
Krompir zmešamo z oljem, stresemo v pekač, enakomerno porazdelimo in pečemo pri 220 °C 20 minut....