ZELENJAVNA LAZANJA – kot nalašč za postni čas
ZELENJAVNA LAZANJA – kot nalašč za postni čas
ZELENJAVNA LAZANJA – kot nalašč za postni čas
Nadev:
2 žlici olja
1 kg očiščene in na ploščice naribane buče
1 očiščena in sesekljana čebula
2 očiščena in sesekljana stroka česna,
pol žličke soli
sveže mlet poper
pol žličke karija ali kumina (orientalske kumine)
malce čilija
1 dl vode
450 g brokolija
100 g naribanega parmezanskega sira
Bešamel:
1 l mleka
50 g masla
50 g moke
sol
malo sveže naribanega muškatnega oreščka
20 lističev testenin za lazanjo
V veliki globoki ponvi s pokrovom segrejemo olje in na njem najprej steklasto opražimo čebulo, to pomeni na nizkem ognju in dalj časa, da postne sladka. Če uporabimo česen, ga dodamo, takoj za njim pa rezine buč. Buče so lahko naribane na tanko ali debelo, ni pomembno. Lahko jih narežemo na roke. Vse premešamo, dodamo sol, kari ali kumin, poper, čili in vse še enkrat dobro premešamo. Zalijemo z 1 d...
Nadev:
2 žlici olja
1 kg očiščene in na ploščice naribane buče
1 očiščena in sesekljana čebula
2 očiščena in sesekljana stroka česna,
pol žličke soli
sveže mlet poper
pol žličke karija ali kumina (orientalske kumine)
malce čilija
1 dl vode
450 g brokolija
100 g naribanega parmezanskega sira
Bešamel:
1 l mleka
50 g masla
50 g moke
sol
malo sveže naribanega muškatnega oreščka
20 lističev testenin za lazanjo
V veliki globoki ponvi s pokrovom segrejemo olje in na njem najprej steklasto opražimo čebulo, to pomeni na nizkem ognju in dalj časa, da postne sladka. Če uporabimo česen, ga dodamo, takoj za njim pa rezine buč. Buče so lahko naribane na tanko ali debelo, ni pomembno. Lahko jih narežemo na roke. Vse premešamo, dodamo sol, kari ali kumin, poper, čili in vse še enkrat dobro premešamo. Zalijemo z 1 d...