Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Flancati za pusta hrusta

Objava: 09. 02. 2013 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 19.02.2013 / 08:28

Flancati za pusta hrusta



Kvašeni flancati
500 g bele pšenične ali pirine moke
⅓ žličke sode bikarbone
21 g svežega ali 1 vrečka suhega kvasa
malo mlačnega mleka za kvasec
2 žlički sladkorja za kvas
2 jajci
1 vaniljev sladkor
250 g kisle smetane
ščepec soli
2 žlici ruma ali drugega žganja
6 dl olja za cvrenje
sladkor v prahu za posip

Dve tretjini moke stresemo v skledo in vmešamo sodo bikarbono. Ta bo naredila flancate še bolj rahle. Če nimamo sode, uporabimo pecilni prašek, a soda je boljša, saj bolj dvigne testo. Pazimo, da ne pretiravamo, saj ima izrazit okus. Svež kvas zmešamo s sladkorjem in mlekom ter pustimo stati 5 minut, da naraste. Če uporabimo suh kvas, ga vmešamo v moko, sladkor in mleko pa preprosto dodamo moki. Dodamo kislo smetano, jajci, vaniljev sladkor, sol in rum. Vmešamo gosto testo, nato dodamo še preostalo moko. Testo ni prav mehko, ampak bolj gosto. Pokrijemo s prtičem, še bolje...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh