Jedi z ješprenjem
Jedi z ješprenjem
Ješprenj skuhamo na zalogo, da lahko na hitro pripravimo okusne, preproste in zdrave jedi.
JEŠPRENJEVA ENOLONČNICA
1/2 čebule (olupljene in drobno sesekljane)
1 žlica olja
1 korenje, narezano na koščke želenih oblik
2 skodelici dobro kuhanega ješprenja ali 1 skodelica manj kuhanega (ker še dodatno nabrekne)
1/2 litra vode (če je kaj ostalo
od kuhanja jeđprenja)
1 l jušne osnove ali 1 l vode in naravna jušna kocka
1 skodelica kuhane čičerike
ali fižola
sol
sveže mlet poper
1 luska suhega čilija
ali 1/4 žličke suhega đetraja
2 lovorjeva lista
1 posušen list luštreka
Parmezanovi cmočki:
1 jajce
2 žlici drobno sveže naribanega parmezana
1 žlica pšeničnega zdroba
Sesekljano čebulo v ponvi na ogretem olju na nizkem ognju posteklenimo, dodamo koščke korenja in med mešanjem pražimo 3 minute. Zalijemo z vodo in juho in dodamo ješprenj, čičerik...