Praznično mizo obogatimo s kislim zeljem
Praznično mizo obogatimo s kislim zeljem
Prihajajoči prazniki nam že tradicionalno prinašajo kulinarične užitke. Pri količinah bodimo zmerni zaradi zdravja in spoštovanja praznikov. Na prazničnih mizah naj bo tudi kislo zelje. Pripravimo ga lahko kuhano ali dušeno kot prilogo pečenkam in drugim prazničnim mesnim jedem. Zakaj ne bi kot prilogo ponudili zavitka iz kislega zelja? Solata iz kislega zelja z bučnim oljem bo zadovoljila tudi najbolj izbirčne. Lahko ji dodamo krompir, fižol, paradižnik, jabolko, brusnice, ananas ... Iz kislega zelja lahko vnaprej pripravimo okusne jedi. Na primer sarmo. Možnosti je veliko. Ne nazadnje je to zelo kvalitetno živilo, ki ugodno vpliva na zdravje. Le pri dodajanju soli bodimo pozorni, kajti kislo zelje vsebuje precej soli.
Pečen kunec z ananasovim zeljem
pol kunca
2 stroka česna
sol, kumina, timijan, majaron
2 lovorova lista
sol
1 dl zelenjavne juhe ali vode
3 žlice olja
45 dag kislega zelja
25 svežega ananasa
Pr...