Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

65 let organist

Za vas piše:
Jana Podjavoršek
Objava: 30. 11. 2013 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 27.11.2013 / 08:18
65 let organist

65 let organist

Mihael Gaber iz Dola v župniji Sora je pri 86 letih še vedno poln volje do življenja in že 65. leto vestno opravlja delo organista v župniji Sora in na podružnicah.


Mihael Gaber iz Dola v župniji Sora je pri 86 letih še vedno poln volje do življenja in že 65. leto vestno opravlja delo organista v župniji Sora na podružnicah (Dol, Gosteče, Jeprca, Ladja, Osovnik in Tehovec). Lepo je videti, s kakšno skrbnostjo pripravi seznam pesmi, ki jih bodo z »veterani« peli pri maši, pri tem pa pazi na pravilno izbiro glede na cerkveno leto ter da se pesmi ne bi preveč ponavljale. Vse ima namreč skrbno zapisano. Pri delu mu je v zvesto oporo žena Rezka, ki ne skrbi le, da je njun dom vedno prijeten in topel, z veterani tudi poje, kadar mož orgla.

V času njegove mladosti je divjala druga svetovna vojna in leta 1944 so ga mobilizirali v partizane. Kmalu so ga Nemci v Hotavljah pri Gorenji vasi ujeli, v Salzburgu v taborišču pa so pri zdravniškem pregledu ugotovili, da ima tuberkulozo, zato se je lahko iz ujetništva vrnil domov, še preden...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh