Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sezonsko, domače in slastno dobro

Objava: 26. 10. 2013 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 05.11.2013 / 07:53

Sezonsko, domače in slastno dobro

Za bolj zdrav način prehranjevanja naj bo na jedilniku več sezonskih živil
Za bolj zdrav način prehranjevanja naj bo na jedilniku več sezonskih živil

Nekoč smo se veselili sezone jagod, češenj, paradižnika, mladega krompirja ... Mnogi se spominjamo okusov, vonjav in čudovitih barv sezonske zelenjave in sadja. In velikokrat povemo: »Takrat je sadje bilo bolj okusno.« Seveda. Bilo je sezonsko in pridelano v domačem okolju. To pomeni, da je bila pot od njive ali vrta do krožnika krajša. Zaradi tega so bili pridelki bolj kakovostni in sveži. Že samo pričakovanje, da nas bo narava obdarila s sadjem in zelenjavo, je v domišljiji ustvarjala skoraj pravljične priprave na uživanje v pristni domači hrani.

V času globalizacije, ko nam je nenehno vse na voljo tudi v želenih količinah (včasih neomejenih) in ko več ne živimo v ritmu narave, je izbira živil postala »avtomatizem«. To smo prenesli tudi na večino jedi, ki smo jih nekoč uživali le ob posebnih priložnostih. Danes so na primer krofi na voljo vse leto. Tudi takrat, ko po čisto zdravi pame...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh