Jabolka in kutine
Jabolka in kutine
Za tokratno pito smo uporabili jabolka z rdečim mesom in kutine, ki smo jih verjetno ravnokar obrali. Iz kutin pripravimo slavni kutinov sir. Kaj pa kutine v piti?
PITA Z JABOLKI IN MANDLJI
Testo:
300 g pirine ali pšenične polnovredne moke
200 g masla ali margarine ali 150 g kokosove maščobe
100 g sladkorja
ščep soli
3 žlice hladne vode
Nadev:
800 g jabolk
4 žlice slakorja
½ žličke cimeta
kardamom ali klinčki po želji
malo limoninega soka (ni nujno)
Posip:
80 g masla
50 g mletih mandljev, lešnikov ali orehov (toliko, da nastane drobljanec)
4 žlice sladkorja
malo cimeta
Iz masla, moke, sladkorja, vode in soli na hitro vgnetemo testo. Če je presuho in se drobi, dodamo še malo vode. Oblikujemo ga v kepo, zavijemo v...