Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sveže tepke

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 12. 10. 2013 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 10.10.2013 / 11:19
Sveže tepke

Sveže tepke

V teh dneh res moraš paziti, kod voziš, saj vsepovsod po tleh ležijo tepke. Visoka drevesa častitljive starosti so bogato obrodila.

Kako se lotiti svežih tepk? Iz medenih lahko pripravimo fino hruškovo kašo (peno ali mousse) in jo z malce limoninega soka dodajamo sladoledu, pudingom, jogurtu, skuti. Seveda se poda tudi k mesu, podobno kot marmelada iz brusnic izvrstno dopolnjuje štruklje. Skupaj z jabolčno čežano ali namesto nje.

Mi pa smo se lotili kar celih plodov. Poskusni sladici sta za moj okus odlično uspeli. Upam, da se jih boste lotili tudi vi, če ne s tepkami, pa z običajnimi manjšimi hruškami ali jabolki. Tepke smo pobrali pod hruško gospe Angele. Sladico je pohvalila. Kar ni mogla verjeti, da so njene tepke tako uporabne.

Ob peki kruha smo mimogrede naredili še sladico. Tako so verjetno počeli tudi včasih. Testo bi lahko izboljšali, ga zamesili z mlekom, dodali več maščobe in sladkor.

TEPKE V KRUHOVEM TESTU

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh