Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Harmagedón: med prerokbo in popom

Za vas piše:
Branko Cestnik
Objava: 05. 10. 2013 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 03.10.2013 / 13:00

Harmagedón: med prerokbo in popom

Včasih v filmih govorijo o Harmagedonu. Srečala sem Jehovove priče, ki pravijo, da bo v Harmagedonu velika bitka ob koncu sveta. Ali ta kraj obstaja?
Včasih v filmih govorijo o Harmagedonu. Srečala sem Jehovove priče, ki pravijo, da bo v Harmagedonu velika bitka ob koncu sveta. Ali ta kraj obstaja? Ines

Res je. Harmagedon je postal del pop kulture. »Entertainment« industrija z veseljem in dobičkom razvija t. i. apokaliptično in post-apokaliptično zvrst. Polno je knjig in filmov, ki govorijo o koncu sveta. Harmagedon spada mednje.
Skoraj 800 strani obsegajoči komentar Nove zaveze, ki so ga l. 1995 spisali španski strokovnjaki za Sveto pismo, Harmagedona ne omenja, čeprav komentira vso Novo zavezo od poglavja do poglavja; s 16. poglavjem Razodetja (Apokalipse), kjer je navedeno krajevno ime Harmagedon, vred. Vzamem v roke Oxfordski biblijski atlas iz leta 1988 in je podobno: na seznamu gesel Harmagedona ni. Od kod mu torej popularnost?

Jehovove priče Harmagedona seveda ne preskočijo s tako lahkoto, kot ga preskočijo katoliški eksegeti in oxfordski profesorji. Za Jehovove priče je Harmagedon konkreten kr...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh