Dežnikarice – kosilo ali večerja
Dežnikarice – kosilo ali večerja
Zdaj se rek, »raste kot gobe po dežju« dejansko uresničuje. In dežnikarice, po domače marele, so zelo opazne. Čeprav smo o dežnikaricah že pisali, se skušnjavi nismo mogli upreti. Dežnikarice namreč vedno pripravljamo ocvrte v olju. Prav začudi nas, če kdo reče, da jih praži ali peče. Med peko se namreč sesedejo. Zaradi panade, hrustljavega ovoja, so dežnikarice obsežnejše, a upadlost gobe nas med jedjo ne moti. Ker nas z vseh strani opozarjajo, kako nezdravo je cvrtje, smo poskusili tokrat pripraviti dežnikarice v pečici. Lahko rečem, da nam je uspelo prav dobro. Gobe so težko prebavljive in jih moramo jesti v zmernih količinah.
Zaradi vsebnosti vseh sestavin so gobam pripisovali zdravilno moč.
POLNJENE DEŽNIKARICE
2 še na pol zaprti dežnikarici ali več manjših
1/2 skodelice drobno nastrganega d...