Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na poti za Njim

Za vas piše:
Jana Podjavoršek
Objava: 21. 09. 2013 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 19.09.2013 / 12:07
Na poti za Njim

Na poti za Njim

Eden od klicev, po katerem kliče in pošilja Bog, je tudi današnje srečanje na Brezjah in po drugih Marijih božjih poteh po Sloveniji.
Franci Šuštar, rektor bogoslovja

Eden od klicev, po katerem kliče in pošilja Bog, je tudi današnje srečanje na Brezjah in po drugih Marijih božjih poteh po Sloveniji. Velikokrat je problem ravno odgovor na božji klic. Gospod pa kliče in je potrpežljiv ter daje vedno znova priložnost. Naša molitev se želi približati Bogu in mladim izprositi milost, da bi se laže odločali. Če je povabilo samo lepa misel, je premalo. Mladim pri odločanju pomaga konkreten zgled duhovnika, redovnika ali redovnice.

Janez Suhoveršnik, bogoslovec, salezijanec

Jezus kliče osebno, da bolje slišimo, pa je potrebna molitev in predvsem spreobrnjenje. Prizadevati si moramo za osebno vero, da bomo imeli živ odnos z Jezusom, potem bomo njegov klic laže slišali in mu sledili. Poklical me je in me pošilja med mlade kot salezijanca. Hvaležen sem staršem, da so me naučili moliti, da sem redno hodil k maši in prejemal zakramente, in duhovnikom, ki so me učili pri verouku in mi pot...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh